תכנון גירושין – משלב ההתלבטויות ועד השלב הסופי

מאת: עו"ד מירית ענתבי*

יום מוזר עבר עלי אתמול. אולי בהשפעת השרב הכבד, צעדו אתמול למשרדי, בזה אחר זה, שתי נשים וגבר, בהחלטה נחושה ״להתגרש ובהקדם״. בנושא כה מורכב וטעון בכלל היבטיו, נודעת חשיבות עצומה לתכנון מוקדם של הליך הגירושין, וככל שמוקדם כן ייטב. תכנון מראש ימנע טעויות, ימקסם התוצאות, יקצר מאד את משך ההליך , אך אף חשוב מכך – עשוי להוביל לגירושין בהסכמה.
אינני נוהגת ״לרוץ״ ולהגיש תביעות. כמגשרת, אני מעדיפה תחילה לבחון עם הלקוח אפשרות של הבאת בן/בת הזוג לצורך ניהול משא ומתן על הסכם גירושין. אולם, חשוב במקביל! להיערך ולהיות מוכנים להגשת התביעות, בו ביום שהמו"מ לא יעלה יפה, מפאת מרוץ הסמכויות (בי״ד רבני/בימ״ש). בהתאם, אני נוהגת לצייד את לקוחותיי בשתי רשימות, האחת – ״רשימת העשה״; השניה – ״רשימת האל תעשה״. הראשונה כוללת היערכות, קרי כל הפעולות שעל הלקוח לבצע טרם הגשת התביעות, ואילו השניה כוללת את כל האיסורים החלים על מי שמצוי בהליך גירושין על מנת למזער נזקיו ונזקי כלל המעורבים, ולחסוך בתעצומות נפש בעיקר. פגישת היעוץ והתכנון המוקדם הינם הליך ק-רי-טי!, שערכו לא יסולא מפז. כמו גם בחירת העורך דין הנכון, שמבין בנושאים העסקיים, מקרקעין, ירושה ועוד (ועובד בשת״פ הדוק עם אנשי מקצוע נוספים, ובהם רואי חשבון, כלכלנים, שמאי מקרקעין ועוד), בנוסף על דיני המשפחה, שכן פירוק התא המשפחתי כולל גם פירוק רכושי, ובצידו השלכות כלכליות עתידיות לגבי כלל המעורבים.
״ירית הפתיחה״, כמו בכל תחום בחיינו היא שתקבע את אופן התנהלותו ומשכו של ההליך, כמו גם ובעיקר את תוצאותיו!

בנושא חשיבות תכנון הליך הגירושין: http://www.mirita-law.co.il/?page_id=1198

על נושא הגירושין: http://www.mirita-law.co.il/?page_id=18

על נושא נישואין אזרחיים, כחלופה למוסד הנישואין: http://www.mirita-law.co.il/?page_id=598

על הסכמי ממון: http://www.mirita-law.co.il/?page_id=33


הכותבת הינה בעלת משרד עורכי דין בוטיק מוביל בישראל, המתמחה בתחומי המשפט האזרחי-מסחרי, אישות וניהול הון עסקי ומשפחתי. דיני משפחה, גירושין וירושה, תיקי "גנבת זרע", חקיקה ומדיניות, נדל"ן, דיני חוזים, דיני חברות, פשיטת רגל והסדרי נושים, דיני תקשורת, דיני קניין רוחני, לשון הרע ופגיעה במוניטין. 

מייל: miritalaw@gmail.com

אתר אינטרנט: www.mirita-law.co.il

** כל המוצג במאמר זה הינו מידע כללי בלבד ואין בו כדי להוות יעוץ ו/או חוות דעת משפטית כלשהי. המחברת איננה נושא באחריות כלשהי כלפי הקוראים ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

31 במאי 2015